Mieren

Mieren zijn kleine, zwarte of bruine insecten die vaak in kolonies leven en zich voeden met allerlei soorten voedsel, zoals suiker, vlees en fruit. Als je last hebt van mieren, kan dit storend zijn en kan het leiden tot hygiëneproblemen. Bovendien kunnen sommige soorten mieren ook schade aanrichten aan planten en gewassen. Hieronder zie je producten voor als je last van mieren!

Informatie over mieren

Mieren bestrijden

Er zijn verschillende soorten mieren en je hebt ze ook in verschillende maten. Buiten is het mooi om naar ze te kijken. De beestjes zijn altijd bezig en altijd aan het werk. Maar het komt ook voor dat er een mierenplaag in huis ontstaat. Dat kan vervelend zijn omdat ze op zoek gaan naar eten in het huis en wie weet waar ze allemaal nog meer rondlopen. Gelukkig zijn het wel hele schone beestjes en nemen zij geen gezondheidsrisico’s met zich mee.

Waar leven Mieren

Over het algemeen leven mieren buiten in grote kolonies. Om de hele groep te voeden zijn ze constant op zoek naar voedsel. Wanneer je de opbergplekken van je eten in huis niet goed opruimt of afsluit heb je kans dat de mieren afkomen op de zoetigheid en ook ander voedsel gaan ze niet uit de weg.

Wat eten Mieren

Mieren eten van alles. Denk aan zoetigheid en restjes eten, maar ook blaadjes uit de natuur.

Hoe voorkom je Mieren?

Om mieren te voorkomen in huis is het het beste om je huis goed schoon te houden en voedsel in gesloten bakken te bewaren. Neem regelmatig het aanrecht af om geen zoetigheid achter te laten. Daarnaast kun je zodra je de eerste mieren ziet gebruik maken van lokdoosjes. Ook kun je bij kieren waar de mieren binnen komen koperen munten leggen. Daar houden mieren niet van.

Hoe kun je Mieren bestrijden

Kokend water is een goed middel om de mieren zelf te doden. Ook azijn of zeep gieten op de plekken waar ze binnenkomen houd de mieren en poosje buiten. Probeer de oorsprong van de mierenplaag te vinden en giet hier het kokende water, azijn, zeep of mierenkorrels neer om de hele kolonie te ontregelen.

Bestrijdingsmiddelen kopen:
– Mierenbuffet
– Mierenspray
– Mierenpoeder
– Mierenkorrels
– Mieren lokdoosjes

Professionele bestrijding van Mieren

Zie je door de mieren je vloer niet meer? Dan is het een goed idee om gebruik te maken van een professionele ongediertebestrijding.