Muggen

Muggen zijn kleine, vliegende insecten die zich voeden met bloed, vooral van mensen en dieren. Ze komen vooral voor in warme, vochtige gebieden en zijn vooral actief ’s nachts. Als je last hebt van muggen, kun je last krijgen van bultjes op de huid, die ontstaan door de beet van de mug. Bovendien kunnen muggen ook overdragen van ziektes, zoals malaria en dengue. Dat wil je natuurlijk voorkomen en daarvoor hebben wij producten voor dit probleem. 

Informatie over muggen

Muggen bestrijden

Je kent het wel, in een warme zomernacht, heb je je raam open en rond middernacht wordt je wakker door irritant gezoem in je oor. Je ziet niets, maar je weet, dat is een mug. Wij leggen uit hoe je deze irritante muggen bestrijden kunt. Meestal wanneer er geen strenge winter is geweest en het niet lekker heeft gevroren, merk je dat er veel ongedierte is in de zomer erna.

Waar leven Muggen

Muggen leven vaak in de buurt van stilstaand water en iedereen kent deze beestjes van de rode bulten die ze achterlaten wanneer ze prikken. In Nederland leven ongeveer 20 verschillende muggensoorten. De soorten muggen kunnen onderscheiden worden in muggen die leven van nectar en stuifmeel van planten en muggen die leven van bloed van mensen en dieren. Deze tweede soort zijn de welbekende steekmuggen die de bulten achterlaten.

Wat eten Muggen

Afhankelijk van de soort mug eten muggen nectar en stuifmeel van planten, maar ook bloed van mensen en dieren.

Hoe voorkom je Muggen?

Om de muggen zelf tegen te gaan kan je proberen de plekken waar de muggen eitjes leggen te bestrijden of kapot te maken. Muggen houden van stilstaand water en zijn ook regelmatig te vinden boven grasvelden. Afhankelijk van de soort mug. Wil je voorkomen dat ze binnenkomen dan is de ideale oplossing om gebruik te maken van horren. Een hoor plaats je voor een deur of raam en is eigenlijk een soort gaas. Er kunnen geen muggen of ander ongedierte doorheen. Zorg in ieder geval dat de muggen buiten blijven om er zo min mogelijk last van te hebben.

Om muggenbulten tegen te gaan kan je gebruikmaken van een aantal natuurlijke producten zoals appelazijn of citronella kaarsen, maar de meest effectieve manier is Deet.

Bestrijdingsmiddelen kopen:

Professionele bestrijding van Muggen

Het is ook mogelijk om gebruik te maken van professionele bestrijding om van de muggen af te komen.