Vliegen

Vliegen zijn overal om ons heen en maken deel uit van het leven op aarde, maar helaas zijn ze ook een bron van overlast voor mensen. Vliegen kunnen ook allergieën en ziektes overdragen. Alhoewel vliegen dus soms vervelend kunnen zijn, zijn ze ook een belangrijk onderdeel van onze ecosystemen en spelen ze een cruciale rol in de gezondheid van onze planeet. Hieronder zie je producten die kunnen helpen tegen vliegen!

Informatie over vliegen

Vliegen bestrijden

Heb je last gehad van maden? Dan is het nu waarschijnlijk tijd om vliegen te bestrijden. Die dikke zwarte vliegen die zoemen en op je eten gaan zitten. Super irritant en ze kunnen nog bacteriën met zich meebrengen ook.

Hoe herken je vliegen?

Er zijn vele verschillende soorten vliegen. We bedoelen hier geen fruitvliegjes maar echt de dikkere zwarte vliegen.

Het vrouwtjes legt gemiddeld tussen de 350 en 1000 eitjes en doet dat in gistend of rottend materiaal. De eitjes en larven zijn voorzien van adembuizen. Hiermee krijgen ze vloeistof toegediend. De tijdsduur voor een fruitvliegje om van ei tot volwassen dier te evalueren duurt 8 tot 11 dagen. Meestal leeft het beestje tussen de 2 tot 9 weken.

Waar kom je de vliegen tegen?

Meestal kom je maden tegen op donkere, warme plekken waar veel voedsel ligt. In de zomer komt het regelmatig voor dat de groene container vol met maden zit. Vooral na een BBQ leggen vliegen hun eitjes in rauw vlees of restjes van het vlees dat is opgebakken. Door een warme zon op de container broeden de eitjes uit en worden het maden die zich volvreten om vervolgens te evalueren in een vlieg.

Welke schade kunnen vliegen maken?

In principe hoef je je geen zorgen te maken om vliegen.  Let wel op, ze kunnen bacteriën met zich mee brengen. Ze vliegen vaak rond afvalbakken en leggen hun eitjes in rottend voedsel.

Hoe kun je vliegen voorkomen en hoe kun je vliegen bestrijden?

Je kunt je weren tegen vliegen eten niet te lang te bewaren en het in afbreekbare zakjes in de contenter te gooien.. Je kunt bijvoorbeeld het eten in de koelkast leggen als het te warm is in huis zodat het eten langer mee gaat. Ook wordt het aangeraden om het eten goed af te dekken. Zorg voor goede hygiëne in de keuken.

Kom je de vliegen vaak tegen in de container of in vuilnisemmers? Sluit de containers en vuilnisemmers dan goed af en reinig ze nadat ze geleegd zijn. Zorg dat je in stallen geen voerrestanten achterlaat en dat je de stallen veelvuldig opruimt en schoonmaakt. Op deze manier kan je voorkomen dat je veel last krijgt van vliegen. 

Vliegen bestrijden

Een vliegenplaag bestreden is niet vanzelfsprekend. Kom er eerst achter om welk soort vlieg het gaat om de juiste bestrijdingsmethode vast te stellen.