Vlooien

Als je huisdier last heeft van vlooien, kan dit voor zowel het dier als voor jou als eigenaar vervelend zijn. Vlooien kunnen niet alleen het dier irriteren, maar ze kunnen ook ziektes overbrengen en zich gemakkelijk verspreiden naar andere huisdieren of zelfs naar mensen. Als je merkt dat je huisdier last heeft van vlooien, is het belangrijk om snel te handelen om ervoor te zorgen dat het dier niet nog meer last krijgt van deze vervelende beestjes. Dat wil je niet, dus kan hieronder voor de juiste producten!

Informatie over vlooien

Vlooien bestrijden

Heb je last van vlooien in huis en wil je vlooien bestrijden? Dit kan als lastig en vervelend worden ervaren. Wij leggen je uit op welke manier je vlooien het meest effectief kunt bestrijden. Het is namelijk zo dat vlooien een veelvoorkomend probleem zijn en het een vervelend en hardnekkig beestje kan zijn. Je komt er niet gemakkelijk vanaf!

Waar leven Vlooien

De eerste stap is het herkennen van de vlooien. Wanneer je een klein beestje ziet hoeft het niet direct een vlo te zijn. Vlooien zijn kleine beestjes van ongeveer 2 tot 3 mm lang. De kleur is meestal zwart of roodbruin, maar dat is afhankelijk van de soort vlo waar je mee te maken hebt. De beestjes hebben lange pootjes waarmee ze gemakkelijk een meter ver kunnen springen. Op deze manier verplaatsen zij zich naar hun volgende slachtoffer.

Wat eten Vlooien

Vlooien leven dankzij het bloed van mensen en dieren. Vaak zie je dat de vlooien op huisdieren zoals honden, katten en knaagdieren zitten. In de meeste gevallen is een huisdier daarom ook het grootste slachtoffer van vlooien. Wanneer je als mens last hebt van vlooien kan dat irritatie en overlast veroorzaken. Na vlooienbeten kun je jeuk krijgen en rode plekken.

Hoe voorkom je vlooien?

Kies voor laminaat boven vloerbedekking. Een vloerbedekking kan namelijk als goede schuilplaats dienen voor vlooien. Zorg er ook voor dat er regelmatig stof gezogen wordt in huis. De larven en cocons van vlooien liggen meestal op de plekjes waar je minder goed bij kunt. Indien je huisdieren hebt, was dan de spullen van het dier regelmatig op 60 graden. Klop ook regelmatig de mand uit buiten het huis.

Hoe kun je Vlooien bestrijden

Was je te laat met het voorkomen van vlooien, en heb je nu toch te maken met een vlooienplaag? Onderneem dan direct actie. Vlooien kunnen snel verergeren en zo groeien tot een enorme plaag. Er wordt afgeraden om de vlooienplaag zelf te bestrijden. Maak gebruik van professionele hulp om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Professionele bestrijding van Vlooien

Het bestrijden van vlooien kan het beste door een professional gebeuren. Het is noodzakelijk om zo snel mogelijk van de vlooien af te komen.