Zilvervisjes

Als je last hebt van zilvervisjes, kan dit een vervelende situatie zijn. Zilvervisjes zijn kleine, vleugellose insecten die vaak voorkomen in huizen en andere gebouwen. Ze zijn aangetrokken tot stoffige, vochtige omgevingen en kunnen zich gemakkelijk verspreiden over het hele huis. Als je merkt dat je last hebt van zilvervisjes, is het belangrijk om snel te handelen om ervoor te zorgen dat je geen nog meer last krijgt van deze beestjes. Een van de belangrijkste stappen om te nemen als je last hebt van zilvervisjes, is het grondig schoonmaken van het huis en prosucten te gebruiken die je hieronder ziet.

Informatie over zilvervisjes

Zilvervisjes bestrijden

Last van Zilvervisjes? Wij leggen uit hoe je Zilvervisjes kunt bestrijden. Een zilvervisje is een klein insect dat zijn naam te danken heeft aan de grijze, zilverachtige kleur van het beestje. Zilvervisjes worden ook wel suikergasten of franjestaarten genoemd, maar de meeste mensen kennen deze insecten toch onder de naam zilvervisjes. Naast de grijze, zilverachtige kleur van de beestjes, herken je zilvervisjes ook gemakkelijk aan het kleine lichaampje van zeven tot twaalf millimeter lang, die bedekt is met fijne schubben. Verder heeft een zilvervisje twee voelsprieten.

Waar leven zilvervisjes?

Zilvervisjes kunnen niet goed tegen licht, dus deze insecten leven voornamelijk in donkere hoeken van de woning. Daarnaast leeft een zilvervisje het liefst in warme huizen of in warme hoeken van een huis en kom je de insecten voornamelijk tegen in vochtige omgevingen, zoals de douche of de keuken. Hoewel velen denken dat ze alleen leven in oude huizen, is dit absoluut niet waar. Zo kan je deze insecten ook tegenkomen in nieuwbouwwoningen met donkere, warme en vochtige hoekjes en kan ieder huishouden er dus last van hebben.

Wat eten deze beestjes?

Zilvervisjes leven op granen, meel, papier, lijm en stijfsel. Echter, omdat de visjes ook maanden zonder eten kunnen overleven, hebben deze insecten niet eens veel eten nodig om in leven te kunnen blijven. Zo kan je maandenlang last hebben van het ongedierte, ook als de insecten niets te eten hebben in uw huis. Door geen eten te laten slingeren kan je voorkomen dat je de zilvervisjes bestrijden moet.

Zilvervisjes, papiervisjes en ovenvisjes: het verschil

Zilvervisjes worden vaak verward met papiervisjes en ovenvisjes. Dit komt omdat de insecten erg op elkaar lijken en tot dezelfde familie behoren. Echter, er is een duidelijk verschil tussen een zilvervisje, papiervisje en ovenvisje. Zo leeft het zilvervisje voornamelijk in vochtige, warme omgevingen, terwijl papiervisjes vaak te vinden zijn in een droge en warme omgeving. Waar u een zilvervisje bijvoorbeeld tegen kunt komen in de douche, zult u een papiervisje nooit in deze vochtige omgeving aantreffen. Dit komt omdat deze omgeving te vochtig is voor papiervisjes. Het verschil tussen een zilvervisje en ovenvisje is het feit dat een ovenvisje ook kan overleven in een omgeving met een lagere luchtvochtigheid. De omgeving waar ovenvisjes leven moet niet te droog zijn, maar hoeft niet zo vochtig te zijn als de leefomgeving van zilvervisjes. Zo leven ovenvisjes voornamelijk in omgevingen als bakkerijen, restaurants en in de buurt van warmwaterleidingen.

Het bestrijden van zilvervisjes

Als je last hebt van zilvervisjes in huis, kan dit erg vervelend zijn en wil je meestal de zilvervisjes bestrijden. Zo kan je de visjes plotseling overal tegenkomen en kan het lastig zijn om de insecten te bestrijden. Natuurlijk kan je de zilvervisjes bestrijden als je de beestjes tegenkomt, maar deze manier is niet effectief genoeg om volledig van de plaag af te zijn. Hoe je zilvervisjes wel effectief kunt bestrijden, lees je in het onderstaande hoofdstuk.

Zilvervisjes bestrijden, hoe gaat dat?

Om van zilvervisjes af te komen, is het belangrijk de insecten op een effectieve en professionele wijze te bestrijden. Natuurlijk kan je de insecten stuk voor stuk bestrijden op het moment dat je er weer eentje tegenkomt in je huis, maar deze methode van bestrijden is niet voldoende effectief om daadwerkelijk van alle zilvervisjes in huis af te komen. Wil je echt van de zilvervisjes af komen, dan dien je een effectieve bestrijding tegen zilvervisjes te starten. Zilvervisjes bestrijden klinkt ingewikkeld, maar dat valt reuze mee.

Effectieve methoden om zilvervisjes te bestrijden

Er zijn twee bewezen professionele en effectieve methoden om zelf zilvervisjes te bestrijden. Dit betreft het aanschaffen en verspreiden van lokdoosjes in huis en het gebruiken van speciale spray tegen zilvervisjes. Daarnaast is het ook mogelijk om een professional in te huren om de zilvervisjes in huis te bestrijden.

Lokdoosjes tegen zilvervisjes

Lokdoosjes tegen zilvervisjes worden voornamelijk gebruikt om zilvervisjes in een bepaalde kamer of ruimte te bestrijden. De lokdoosjes tegen zilvervisjes zijn kleine, kartonnen doosjes die in de leefomgeving van zilvervisjes geplaatst dienen te worden. In de lokdoosjes zit een stofje dat zilvervisjes graag eten, waardoor de insecten naar het lokdoosje zullen verplaatsen om het voedsel in het doosje te nuttigen. Echter, als de zilvervisjes in het lokdoosje zitten, kunnen zij hier niet meer uit. Zo vang je in een korte tijd vele zilvervisjes tijdens hun zoektocht naar voedsel, waarna je het volle doosje met insecten eenvoudig weg kunt gooien. Vervolgens kan je eventueel een nieuw lokdoosje plaatsen, om nog meer zilvervisjes te vangen.

Er zijn lokdoosjes van: Roxasect en Vapona.

Spray tegen zilvervisjes

Spray tegen zilvervisjes wordt voornamelijk gebruikt om zilvervisjes achter plinten, in kieren en in naden te bestrijden. Zilvervisjes spray is een chemische spray met een speciaal gif om de zilvervisjes op effectieve wijze te bestrijden. U gebruikt de spray in de leefomgeving van de zilvervisjes door deze achter plinten, in kieren en in naden te spuiten. De giftige stoffen in de spray tegen zilvervisjes blijven twee maanden actief, dus je hoeft slechts één keer in de twee maanden te sprayen om zilvervisjes op de juiste wijze te bestrijden.

Professionele bestrijding van zilvervisjes

Als je te maken hebt met een ware plaag van zilvervisjes en zelf niet de kennis en vaardigheden hebt om deze plaag te bestrijden, kan je ook een professionele bestrijder inhuren om de zilvervisjes uit de woning te krijgen. Zo kan je een gecertificeerde bestrijder van zilvervisjes inhuren, die een volledig en professioneel bestrijdingsplan start om de zilvervisjes te doden. Dit doet men door eerst te inspecteren waar de zilvervisjes leven, om vervolgens te bekijken hoe de zilvervisjes het beste bestreden kunnen worden en de behandeling te starten.

Zilvervisjes bestrijden met behulp van spray kan met de volgende merken: Roxasect, Vapona en HG X.

Zilvervisjes in bed

Helaas kunnen zilvervisjes ook in je bed voorkomen. Dit komt omdat slaapkamers in zowel oude als nieuwe woningen ook vochtige ruimtes kunnen zijn, waar de zilvervisjes maar al te graag leven. En omdat je in de nacht ook kan zweten, kan je bed een prettige leefomgeving voor zilvervisjes worden. Zeker als je jouw beddengoed niet regelmatig verschoont en de zilvervisjes dus niet regelmatig bestreden worden in de wasmachine, kan er een plaag van zilvervisjes in bed ontstaan.

Zilvervisjes in bed voorkomen

Als je wil voorkomen dat zilvervisjes in je bed gaan leven, dan kan je verschillende acties ondernemen. Ten eerste wordt aangeraden om je bed een stukje van de muur af te zetten, zodat zilvervisjes moeilijker in het bed kunnen komen. Daarnaast kan je ervoor kiezen om de poten van het bed af te plakken met plakstrips, zodat zilvervisjes aan de strips blijven plakken als de insecten in het bed proberen te kruipen.

Zilvervisjes in bed bestrijden

Als je zilvervisjes in het bed heeft gevonden, is het belangrijk om deze plaag te bestrijden. Het is natuurlijk niet prettig om met zilvervisjes in bed te slapen, dus een effectieve en snelle bestrijding van zilvervisjes in bed is zeker aan te raden. Je kan zilvervisjes in bed bestrijden met middelen als lokdoosjes en sprays tegen zilvervisjes, maar als je te maken hebt met een ware plaag van zilvervisjes in bed wordt aangeraden om een professionele bestrijder in te huren om de zilvervisjes uit het bed te verjagen. In dit geval is de bestrijding van zilvervisjes namelijk erg snel en hoeft u niet langer met zilvervisjes in bed te slapen. Ook wordt aangeraden om na de bestrijding van de zilvervisjes in bed regelmatig te controleren of er nog zilvervisjes in jouw bed leven, zodat je er snel bij bent als de zilvervisjes terugkeren in uw bed.